Gheorghe Flutur anunță că trenul Suceava-Cernăuţi ar putea fi operaţional în două săptămâni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cadrul întâlnirii de marţi, din PTF Siret, cu reprezentanţi ai Vămii, Poliţiei de frontieră şi ai Căilor Ferate din România şi Ucraina, pe tema introducerii trenului Suceava-Cernăuţi, s-a convenit ca în câteva zile CFR să elaboreze diagrama de transport.

Totodată, CJ şi Prefectura Suceava vor face demersuri la Ministerul Afacerilor Externe pentru sprijin acolo unde probleme reclamă astfel de responsabilitate sau expertiză. Potrivit lui Flutur, din punctul de vedere al reprezentanţilor de la Căile Ferate, în două săptămâni acest traseu ar putea fi operaţional.

El a explicat că este vorba despre o pereche de trenuri care să plece din Suceava şi Cernăuţi, şi anume, unul va pleca dimineaţă din Suceava şi va reveni seara de la Cernăuţi şi, respectiv, un tren care pleacă dimineaţa din Cernăuţi şi revine seara din Suceava.

Flutur a precizat că, în condiţiile legislaţiei şi normelor actuale, controlul vamal se face separat, dar s-ar impune un punct vamal comun. ”Pentru reducerea timpului de efectuare a controlului vamal vom solicita guvernelor de la Kiev şi Bucureşti adoptarea unui acord privind un punct vamal comun”, a spus Flutur.

Cursa de călători Suceava-Cernăuţi va fi realizată cu transbordare în Vadu Siret din cauza diferenţei de ecartament iar preţul unei călătorii ar urma să coste circa 5 euro. AGERPRES