Galati: fonduri europene pentru reforma administratiei

Un numar de 13 localitati din judetul Galati au primit fonduri europene pentru implementarea programului de modernizare a administratiei publice.
Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Galati, Emanuela Turcu, fondurile PHARE au fost alocate judetului de Ministerul Administratiei si Internelor, prin Unitatea Centrala pentru Reforma in Administratia Publica si vizeaza municipiul Galati, orasele Tg. Bujor si Beresti si comunele Beresti-Meria, Sendreni, Scinteiesti, Oancea, Foltesti, Tudor Vladimirescu, Tepu, Ghidigeni, Baneasa si Slobozia Conachi.

Valoarea totala a fondurilor este de aproape 264 000 de euro, dintre care peste 236 000 de euro sunt nerambursabili, iar diferenta este asigurata de consiliile locale ale localitatilor beneficiare. Cu acesti bani se vor organiza cursuri de formare pentru functionarii publici, modernizari ale administratiilor locale, parteneriate privind eficientizarea administrarii bugetelor locale si sisteme informatice de gestionare a resurselor financiare.