Gabriela Firea spune că o OUG care vizează spitalul metropolitan Bucureşti-Ilfov urmează să fie aprobată de Guvern

O ordonanţă de urgenţă care vizează transferul unui teren către PMB pentru spitalul metropolitan Bucureşti-Ilfov urmează să fie adoptată de Guvern, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

“Aseară târziu, la aproape ora 23,00, şi-a încheiat activitatea grupul de lucru interministerial, la care am participat şi eu, la Guvern, şi în care s-a stabilit textul ordonanţei de urgenţă prin care şi ultima suprafaţă de teren care trebuie să fie transferată de la Guvernul României, prin Ministerul de Finanţe, către Primăria Generală a Capitalei, în zona de nord a Bucureştiului, va fi până la urmă transferată prin această ordonanţă de urgenţă, care va intra începând de astăzi pe circuitul de avizare. (…) Până la sfârşitul lunii, putem să intrăm cu acest document în şedinţa de Guvern”, a declarat Firea.

Potrivit acesteia, ulterior va fi demarat în regim de urgenţă studiul de prefezabilitate. “Următorul pas va fi acela de demarare în regim de urgenţă a studiului de prefezabilitate, prin intermediul căruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui spital metropolitan Bucureşti-Ilfov şi, fireşte, şi pentru celelalte judeţe limitrofe, (…) modalitatea de realizare însemnând licitaţie publică sau concesiune, (…) investiţie totală din bugetul local al Primăriei Generale sau atragerea unui investitor privat român sau străin. Dar toate aceste informaţii relevante vor reieşi practic din realizarea studiului de prefezabilitate, urmat de studiul de fezabilitate”, a mai afirmat Firea. AGERPRES