Gabriela Firea i-a premiat pe elevii din Capitală cu media 10 la bacalaureat şi evaluarea naţională

firea_premianti.jpgPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a premiat pe elevii bucureşteni care au obţinut media 10 la bacalaureat şi evaluarea naţională. Aceştia au primit diplome de excelenţă şi câte 1.000 de lei. Potrivit municipalităţii, din cei 59 de elevi – 12 de liceu şi 47 de gimnaziu – cărora le erau destinate premiile, 15 nu s-au prezentat la festivitatea de miercuri, aceştia putând să ridice premiile ulterior.

“Amintirea că au luat 10 la bacalaureat sau la evaluarea naţională, aceste momente vor fi de referinţă pentru întreaga lor viaţă. Cu modestie recunosc că şi eu am luat 10, dar doar la limba română, la matematică şi fizică 9 şi ceva, aşa că nu aş fi putut fi pe această scenă. (…) Copiii poate sunt tentaţi să aprecieze non-valori, pentru că acestea intră în contact direct cu elevii noştri, cu toţi copiii noştri, prin diferite modalităţi, mai ales prin răspândirea internetului, ceea ce este un lucru extraordinar din punct de vedere al cunoaşterii, dar există şi foarte multe pericole”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a spus că vrea ca şi profesorii acestor elevi să fie recompensaţi. “Vom organiza de asemenea un eveniment pentru profesori, care cu atât de mult suflet şi profesionalism se dedică vieţii de la catedră”, a declarat primarul Capitalei.

“Ştiu că nu înseamnă foarte mult 1.000 de lei, nu este o sumă importantă. (…) Îmi doresc să ţinem legătura, să putem participa împreună la multe evenimente prin Proedus, de asemenea să participaţi la taberele organizate de municipalitate”, le-a transmis elevilor primarul general al Capitalei.
Potrivit Gabrielei Firea, Primăria Bucureştiului va acorda timp şi buget suficient pentru a dezvolta şi moderniza şcolile din Capitală împreună cu primăriile de sector, în administrarea cărora sunt şcolile. “Prin atragerea de fonduri europene sau din partea unor bănci de investiţii, Primăria Capitalei poate să contribuie la modernizarea sistemului de învăţământ din Capitală. De asemenea, împreună cu Ministerul Educaţiei avem în acest moment în lucru un proiect prin care dorim să deschidem curtea şcolii pentru activităţi sportive şi extraşcolare. Avem de asemenea în pregătire un proiect tehnic pentru aprobarea în Consiliul General a construcţiei cât mai multor unităţi afterschool necesare pentru părinţii care nu au posibilitatea să creeze un cadru educaţional adecvat şi de supraveghere pentru elevi, sunt multe proiecte pe care le avem în lucru”, a adăugat edilul.

Consilierii generali ai municipiului Bucureşti au adoptat, în şedinţa CGMB de luni, proiectul de hotărâre ce prevede aprobarea înfiinţării Galei Premianţilor care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat şi la evaluarea naţională. Evenimentul va avea caracter anual. AGERPRES