Gabriel Duruţ este noul viceprimar al municipiului Reşiţa

Primăria Reşiţa are, de pe 17 martie, un nou viceprimar, în persoana social-democratului Gabriel Duruţ, care îl înlocuieşte pe demisionatul Vasile Paul, de la Partidul Verde. “Partidul Verde nu face nicio propunere pentru funcţia de viceprimar, pentru a nu bloca, din nou, situaţia înregistrată în Consiliul Local Reşiţa, care trenează pe circa o lună şi jumătate. Prin urmare, Partidul Verde este de acord şi îl va susţine pe domnul Gabriel Duruţ în funcţia de viceprimar”, a declarat Vasile Paul.

Mai exact, schimbul politic s-a făcut pentru deblocarea proiectului privind reintroducerea tramvaielor în oraş. Astfel, pentru funcţia vacantă, grupul de consilieri PSD – PMP l-a propus pe Gabriel Duruţ, sprijinit şi de cei doi consilieri din partea Partidului Verde. Consilierii liberali, însă, au declarat că nu vor participa la vot. În această situaţie, cu nouă voturi din partea social-democraţilor, două ale Partidului Verde şi unul din partea PMP, Gabriel Duruţ a fost ales viceprimar al municipiului Reşiţa.

“Mă simt onorat să ocup această funcţie de viceprimar şi vreau să le mulţumesc colegilor mei, chiar şi consilierilor liberali, care nu au participat la vot. Îi înţeleg, având în vedere că nu au avut candidat. Ca şi proiecte de viitor, PSD va face ce a făcut şi până acum, în sensul că toate proiectele care vor fi în beneficiul cetăţenilor vor fi susţinute”, a afirmat noul viceprimar al Reşiţei.

După alegerea lui Gabriel Duruţ, consilierii PSD au votat achiziţionarea fostului depou de tramvaie din Reşiţa, proiect cu care nu au fost de acord la şedinţa precedentă a forului deliberativ. Potrivit primarului liberal al municipiului, Ioan Popa, proiectul de reintroducere a tramvaielor la Reşiţa va putea intra în linie dreaptă. AGERPRES