Functionarii publici declanseaza actiuni de protest

Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici “SED LEX” declanseaza pe 3 noiembrie, la nivel national, actiunile de protest printr-un mars si un miting ce vor avea loc in Piata Revolutiei – Calea Victoriei – Piata Victoriei din Bucuresti.
Ringo Damureanu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala Dolj, a declarat ca la mitingul de la Bucuresti sunt asteptate peste 4.000 de functionari publici din toata tara, din care 200 vor fi din Dolj. Revendicarile sunt cresterea salariilor cu 50%, promovarea functionarilor publici pe post si descentralizarea administratiei publice.

“In ceea ce priveste salarizarea, a spus liderul sindical, ne-am consultat si cu reprezentanti ai firmelor private din Romania, cei care contribuie la bugetul de stat, si ei au spus ca salariile pe care le solicitam sunt de bun simt”. Presedintele FNSAL a mai afirmat ca aceste proteste au drept scop scoaterea functionarilor publici si personalului contractual din mizeria in care se zbat, intrucat este o rusine pentru Romania sa spere la integrare europeana cu functionari publici in mizerie si saracie.

Potrivit programului actiunilor de protest organizate de catre functionarii publici din tara, dupa mitingul si marsul de protest din 3 noiembrie organizat in capitala, urmeaza o greva de avertisment de doua ore in data de 10 noiembrie, dupa care, incepand cu 17 noiembrie, va fi declansata greva generala.

Potrivit lui Ringo Damureanu, sindicatele membre “SED LEX” – Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante, Federatia Nationala a Sindicatelor din Adminsitratia Locala, Federatia Nationala a Sindicatelor din Munca si Protectia Sociala si Federatia Sindicala a Statisticienilor din Romania – au strans semnaturi in vederea declansarii grevei generale, prin referendum in randul membrilor de sindicat, iar pana in acest moment peste 75% din functionarii publici si personalul contractual au semnat pentru declansarea grevei generale in administratia centrala si locala.