Fostul preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud candidează pentru Primăria Bistriţa

Liviu Rusu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud în perioada 2008-2012 şi fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, a fost prezentat drept candidatul UNPR pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa. Pe lista de candidaţi a UNPR se află şi fosta şefă de cabinet a lui Liviu Rusu din Consiliul Judeţean, Carmen Haruţă, care doreşte să devină primar al comunei Livezile.

Liviu Rusu (63 ani) a fost nevoit să renunţe la ideea de a candida pentru funcţia de preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud din partea PDL în anul 2012, după ce DNA a deschis pe numele său şi pe cel al fostului secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale Ioan Andreica un dosar penal pentru fapte de corupţie care vizau gestionarea unor proiecte cu fonduri europene şi guvernamentale.

Rusu este, în acest moment, cel de-al treilea fost membru PDL care va candida pentru Primăria Bistriţa, după fostul primar Vasile Moldovan, devenit membru ALDE, şi consilierul municipal Alin Seserman, susţinut de partidul Monicăi Macovei. În schimb, PNL va merge la alegerile locale cu copreşedintele judeţean Stelian Dolha, care provine din rândul vechilor liberali.

Preşedintele UNPR Bistriţa-Năsăud, Alexandru Constantin, i-a prezentat sâmbătă, în prezenţa liderului naţional, Valeriu Steriu, pe cei 36 de candidaţi la funcţia de primar, dintre care trei pentru mediul urban – municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean, neexistând un candidat pentru Sângeorz-Băi -, iar restul pentru 33 de comune din totalul de 58. Printre candidaţi se numără şi trei femei.

Lista pentru CJ Bistriţa-Năsăud o va deschide preşedintele organizaţiei judeţene, care a anunţat că, în eventualitatea în care va deveni consilier, va susţine acel partid care promite că va duce la îndeplinire programul UNPR. AGERPRES