Focsani: primaria a repartizat 52 de apartamente ANL

In acest an, la Focsani, tinerilor le vor fi date in folosunta 154 de locuinte sociale. In aceasta saptamana vor fi predate cheile unui numar de 40 de garsoniere si 12 apartamente cu 2 camere, construite prin Agentia Nationala de Locuinte in cartierul Brailei.
Conform proiectului, blocurile in care se afla aceste apartamente au o structura de rezistenta calculata pentru un grad de seismicitate 9, valoarea unuia ajungand la aproximativ 9 miliarde de lei. “La 30 iulie, mai dam in folosunta 36 de apartamente in cartierul Brailei si alte 36 in cartierul Tineretului. Daca se va contracta si cea de-a doua etapa, alte 300 de locuinte urmeaza a fi finalizate in 2006”, a declarat primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi.

Primarul si viceprimarul Neagu Nistoroiu au facut apel la viitorii chiriasi pentru a nu aduce sub nici o forma modificari in structura apartamentelor. “Nu aveti voie sa faceti nici o modificare in apartamente decat cu acordul proprietarului, adica al primariei. Peretii sunt din rigips, asa ca nu aveti voie nici macar sa bateti un cui. Indiferent care va fi efortul, va rog sa va gospodariti si sa puneti interfon ca sa nu patrunda persoane straine in incinta. In rest, cum le pastrati asa le aveti”, le-a spus primarul tinerilor care urmeaza sa intre in noile locuinte.