Filiala locala a PSD este impotriva dizolvarii Consiliului Judetean Olt

PSD Olt si-a exprimat dezacordul fata de intentia coalitiei politice intre filialele judetene ale PNL, PD, PC si PRM de a declansa alegeri anticipate partiale pentru Consiliul Judetean Olt, prin boicotarea sedintelor ordinare ale institutiei.
Presedintele PSD Olt, senatorul Ion Toma, a declarat ca nu ia in calcul varianta dizolvarii CJ Olt din cauza “urmarilor nefaste pe care le-ar avea alegerile partiale anticipate pentru judet”. Toma sustine ca, prin organizarea respectivelor alegeri, “ar fi paralizata functionarea unor institutii vitale pentru comunitate”. Senatorul, fost consilier judetean timp de 8 ani, a afirmat ca din cauza dizolvarii consiliului judetean nu se va putea realiza rectificarea bugetara, fapt ce va determina blocaje financiare generalizate.

Un alt motiv invocat de conducerea PSD Olt impotriva alegerilor anticipate pentru consiliul judetean este reprezentat de costurile ridicate necesare logisticii alegerilor, bani ce ar putea fi folositi in alte scopuri. Senatorul le-a solicitat tuturor consilierilor judeteni sa-si aminteasca ca au jurat sa actioneze in interesul cetatenilor si nu potrivit intereselor de partid si sa nu tina cont de eventuale “presiuni politice sau de santajul la care sunt supusi de catre actuala putere pentru a nu se prezenta la sedinte”. Ion Toma a reafirmat ca PSD Olt nu se teme de alegeri anticipate partiale, ca este pregatit pentru asta si ca are o echipa eficienta la conducerea CJ Olt, care, in opinia sa, va fi apreciata si de electorat.
“Consideram insa ca declansarea procedurii alegerilor anticipate nu este justificata si nici benefica pentru locuitorii judetului, ci serveste doar intereselor politice personale ale liderilor PD, PNL, PC si PRM ” a conchis liderul PSD Olt. La conducerea CJ Olt se afla Jenel Copilau (presedinte), Ioan Nedelea (vicepresedinte) si Gheorghe Buica (vicepresedinte), toti membri PSD.

Copilau era liderul PRM Olt cand a devenit presedintele consiliului judetean, iar Gheorghe Buica vicepresedinte al filialei judetene a PRM. Fotoliul de presedinte al CJ Olt i-a revenit lui Copilau in urma unei intelegeri intre PSD si PRM. In 2005 Copilau si Buica au plecat de la PRM si in urma cu doua luni s-au inscris in PSD. Atunci, liderii judeteni ai PNL, PD, PC si PRM au incheiat o intelegere al carei scop a fost coalizarea si inceperea procedurilor pentru schimbarea conducerii CJ Olt. In acest sens, sedinta ordinara din luna august a fost boicotata de toti consilierii PNL, PD, PC si PRM si nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum. Urmatoarea sedinta ordinara a CJ Olt este programata pentru 21 septembrie si cu exceptia reprezentantilor PSD ceilalti consilieri judeteni au sustinut ca nu se vor prezenta.