Festivalul Filmului Evreiesc de la Timişoara are loc în perioada 9 -12 iunie

teatru_evreiesc.jpgFundaţia Art Promo, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Timişoara, organizează în perioada 9 -12 iunie Festivalul Filmului Evreiesc Timişoara (FFET). Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc în Sinagoga din Cetate, reunind o impresionanta selecţie de filme de ficţiune şi documentare, lung-metraje şi scurt-metraje.

De o mare valoare artistică şi documentară, filmele incluse în program sunt produse în mai multe ţări din intreaga lume, fiind premiate la numeroase festivaluri internationale.
Fundaţia Culturală Art Promo a organizat până în prezent primele trei ediţii ale Festivalului de Film Evreiesc Bucureşti (FFEB) şi o pregăteşte acum pe cea de a 4-a. Acest festival urmăreşte să familiarizeze publicul românesc cu problematica şi civilizaţia evreiască, cu scopul de a crea o noua punte culturală între cele două popoare, un cadru mai larg al recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic.

Dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii artistice şi culturale a poporului evreu, festivalul aduce în faţa publicului din România viaţa evreului, atât cea contemporană cât și cea din istorie. Festivalul îşi propune, de asemenea, să omagieze personalităţi marcante, de origine evreiască, ale culturii române și universale. Numai cunoscându-i mai bine si pe ceilalţi, numai oferindu-ne la rândul nostru spre cunoaştere, putem provoca mutaţii importante în perceperea reciprocă pentru a parcurge drumul viitorului împreună. Filmul este o parte a unui astfel de drum. Festivalul Filmului Evreiesc este un vehicul pentru acest drum.

Desfăşurat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi al Institutului Cultural Român, Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti se bucură de patronajul de onoare al Ambasadei Statului Israel, al Ambasadei Statelor Unite ale Americii, al Ambasadei Republicii Federale Germania, al Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului Bucureşti.