Festivalul “Film Bun la Moinești” a încântat cinefilii și la cea de-a doua ediție

În perioada 25-27 octombrie 2019, cinefilii din municipiul Moinești și din împrejurimi  s-au bucurat de cea de-a doua ediție a Festivalului „Film Bun la Moinești”.

Prima ediție s-a desfășurat anul trecut, în perioada 16-18 noiembrie, în cunoscutul Centru Cultural Lira, incluzând proiecții de filme istorice, documentare și dramă și s-a bucurat de prezența criticului de film Irina Margareta Nistor, a actriței Ileana Popovici, dar și a filosofului Mihai Șora.

Primăria Moinești a organizat și cea de-a doua ediție a Festivalului ce a avut intrare liberă și care a inclus filme cu temă socială, între care cele mai cunoscute pelicule ale regizorului Stere Gulea – „Moromeții 1” și „Moromeții 2” – și comedii precum „Nuntă în Basarabia”, „Afacerea Est” sau „Chuck Norris vs. Comunism”.

Publicul s-a bucurat de prezența unor invitați speciali, precum criticul de film Irina Margareta Nistor, care a prezentat și comentat filmele din cadrul festivalului, actorul Ion Sapdaru, care a interacționat cu publicul filmului ”Afacerea Est”, în care a interpretat rolul principal, Virgiliu Mărgineanu, co-producătorul comediei „Nuntă în Basarabia”, și Vivi Drăgan Vasile, directorul de imagine al celor două pelicule „Moromeții”.

Ne bucurăm de faptul că și cea de-a doua ediție a Festivalului de Film a depășit așteptările cinefililor și ne dorim ca notorietatea acestui eveniment să crească de la an la an și să fie cunoscut nu doar la nivel zonal, ci și județean sau chiar național. Avem o locație excelentă – Centrul Cultural Lira -, avem două ediții desfășurate cu succes, așadar dispunem de toate premisele pentru a crește acest festival”, spune primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru.