Facturile la utilitati ale bisericilor din Slatina vor fi platite de primarie

Bisericile ortodoxe din Slatina vor beneficia anul acesta de un sprijin financiar de la primarie pentru plata facturilor la utilitati, potrivit unei decizii luate de consilieri locali din municipiu.
Primaria Slatina va deconta lunar cheltuieli cu apa, caldura si energia electrica, in valoare de cate 1000 de lei pentru fiecare dintre cele 14 biserici ortodoxe din oras. Fondurile alocate in acest sens de Primarie sunt de 180.000 de lei.

Decizia consilierilor de a acorda ajutor financiar bisericilor este, de fapt, un raspuns afirmativ la cererile preotilor care, de la inceputul anului, au sustinut ca nu au fonduri suficiente pentru plata facturilor la utilitati ale bisericilor si, desi au apelat la ajutorul enoriasilor, sumele stranse sunt insuficiente.

Hotararea de consiliu prin care s-a acordat spijinul financiar pentru biserici a fost luata cu majoritate de voturi, cei doi consilieri liberali care au votat impotriva argumentand ca este o masura electorala menita sa atraga votul preotilor si al credinciosilor de partea PD-L, care detine majoritatea in Consiliul Local Slatina.