Facilităţi pentru relansarea programului “Hai acasă” în municipiul Sfântu Gheorghe

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să resusciteze programul “Hai acasă”, menit să-i determine pe tinerii plecaţi la studii în ţară ori în străinătate să revină în judeţ, iar în acest scop au decis să reducă cuantumul garanţiei financiare.

Prin intermediul acestui program, tinerii sub 35 de ani care au terminat o facultate şi vor să se stabilească în municipiul Sfântu Gheorghe pot primi gratuit un teren pentru a-şi construi o locuinţă. Programul, iniţiat în urmă cu aproape patru ani de primarul Antal Arpad, nu s-a bucurat până acum de succes pentru că majoritatea tinerilor nu au putut prezenta garanţia că deţin mai mult de jumătate din banii necesari construcţiei unei locuinţe.

Cea mai importantă facilitate introdusă de autorităţi o reprezintă reducerea de la 55% la 10% a acestei garanţii. Tinerii specialişti interesaţi de acest program se pot înscrie până pe data de 20 decembrie. “Dacă am un mare regret este că acest proiect nu a funcţionat atât de energic cum mi-aş fi dorit. Totuşi, am avut posibilitatea să acordăm aproape 30 de apartamente instituţiilor de învăţământ şi cultură care le-au repartizat unor specialişti, iar împreună cu Consiliul Judeţean Covasna şi cu o fundaţie din Târgu Mureş vom construi locuinţe pentru medici. Eu am încredere că şi programul ‘Hai acasă’, se va relansa”, a declarat primarul Antal Arpad.

Pentru acest program, Primăria a delimitat un teren cu o suprafaţă de un hectar la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre staţiunea Şugaş-Băi, unde pot fi construite aproximativ 25 de case. Autorităţile oferă gratuit atât terenul, cât şi proiectul locuinţelor, cu condiţia ca acestea să fie construite în maximum trei ani. Selecţia solicitanţilor se va face pe bază de punctaj, fiind în avantaj familiile tinere cu mai mulţi copii. AGERPRES