Ex-prefectul de Botosani considera ca schimbarea sa ar putea sa-I fie benefica

Prefectul de Botosani, Cristian Roman, demis din functie pe 28 august, considera ca schimbarea ar putea sa ii aduca avantaje. Roman sustine ca se va pune la dispozitia premierului, urmand sa isi indeplineasca functia care ii va fi atribuita.
“Sunt un soldat in administratie. Imi iau ranita si ma duc acolo unde comandantul meu imi dispune, atata timp cat munca mea va fi apreciata corespunzator”, a afirmat prefectul de Botosani, care asteapta sa fie numit intr-o functie de inspector guvernamental.

Noul prefect al judetului Botosani, Gheorghe Sorescu, a declarat ca se simte onorat de faptul ca Guvernul l-a numit in functie. Sorescu, care este membru al Partidului National Liberal (PNL), a fost pana acum director al Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani.

“Institutiile statului vor functiona corect sau mult mai corect de acum incolo. Pe mine ma onoreaza faptul ca Guvernul s-a gandit la persoana mea. Probabil ca argumentele care au fost luate in calcul au fost ca eu mi-am desfasurat treaba cu profesionalism”, a afirmat Sorescu.

Noul prefect este nascut in Botosani, are 45 de ani si este de profesie economist.

Presedintele PNL Botosani, deputatul Liviu Campanu, a apreciat ca schimbarea era necesara. “Ma simt linistit si fericit ca dupa o sarcina urmata de o nastere: nasterea noului prefect”, a declarat Campanu, care a fost, timp de noua luni, principalul contestatar al prefectului de Botosani.

La randul lor, si social-democratii s-au aratat multumiti de schimbarea prefectului. “Cred ca Guvernul a realizat ceea ce trebuia sa realizeze cu doi ani si jumatate in urma. A fost schimbat pentru incompetenta si pentru neputinta lui de a se ridica la functia pe care a avut-o. Judetul a fost tot timpul cu frana trasa din cauza acestui individ”, a afirmat liderul PSD Botosani si presedinte al Consiliului Judetean, Constantin Contac.

Nu de aceeasi parere au fost liberal-democratii si membrii Partidului Noua Generatie. In opinia vicepresedintelui PLD Botosani, senatorul Mihai Tabuleac, prefectul “si-a facut treaba” si nu merita schimbat. “Imi pare rau. Eu l-am sustinut tot timpul pe domnul Roman, pentru ca si-a facut bine treaba”, a spus Tabuleac. “Este o surpriza, ca toate masurile luate de Guvernul Tariceanu. Nu cred ca merita prefectul Roman sa fie schimbat. Dupa parerea mea, a avut o activitate buna in fruntea judetului. S-a zbatut, a adus bani, insa cei care ii apreciaza activitatea sunt cei care au decis”, a declarat liderul organizatiei judetene a PNG si vicepresedinte al CJ, Dorin Ciustea.