Emil Boc: “Proiectul legii salarizarii unitare tine cont de propunerea sindicatelor de reducere a coeficientului maxim la 12”

Proiecul legii salarizarii unitare pentru bugetari tine cont de propunerea sindicatelor de reducere a coeficientului maxim de salarizare la 12, fata de 15 cat era prevazut initial, a declarat, marti, la Palatul Victoria, premierul Emil Boc, la inceputul intalnirii cu partenerii sociali. Seful Executivului se intalneste marti cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor pentru a face un bilant al ultimelor discutii pe marginea proiectului de lege a salarizarii unitare si a modului in care au fost preluate si integrate popunerile partenerilor sociali, astfel incat miercuri, 2 septembrie, forma finala a proiectului de lege sa fie prezentata in sedinta de guvern.

”Am tinut cont, atat cat s-a putut, in limita constrangerilor bugetare, de a pune in lege observatiile si recomandarile principale, cu respectarea indicatorilor macroeconomici conveniti in acordul cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana. Am tinut cont si de propunerea sindicatelor de a reduce ierarhizarea la 1/12 la 1/15”, a spus primul ministru. Premierul Emil Boc a precizat ca a fost respectat principiul cresterii accelerate a celor cu salarii mici in perioada 2010-2015. Pe o crestere medie a salariilor celor din sectorul public de 57% in aceasta perioada, salariile celor din Sanatate vor creste cu 78% pana in 2015, ale celor din invatamantul preuniversitar cu 90%, iar in cazul functiei publice cu 68%. ”Am facut tot ce ce ne-a stat in putinta pentru a gasi solutii si pentru puterea judiciara, pentru a fi tratata c o putere egala in stat, alaturi de puterea executiva si cea legislativa, prin pozitionarea ei acolo unde ii este locul”, a mai spus seful Executivului.