Dumitru Sechelariu, fostul primar al municipiului Bacăului, a murit sâmbătă la Viena

sechelariu_dumitru.jpgDumitru Sechelariu, în vârstă de 55 de ani, fost primar al Bacăului între anii 1996-2004, a murit sâmbătă dimineaţă într-o clinică din Viena. În urmă cu două săptămâni el fusese internat de urgenţă la un spital din Iaşi, de unde medicii au decis să-l transfere la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Aici Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală.

Deşi nici medicii şi nici familia nu au dat detalii referitor la această intervenţie, rudele sale vorbeau de afecţiuni mult mai grave. Probabil că acesta este şi motivul pentru care s-a decis transferarea lui la un spital din Viena.

Iniţial medicii vienezi nu au vrut să-l interneze deoarece au constatat afecţiuni mult mai grave care nu permiteau o intervenţie chirurgicală. Ulterior, din câte au afirmat surse din familie, la insistenţele soţiei el a fost totuşi operat. Se pare că Sechelariu suferea de cancer la plămâni care ajunsese în faza de metastază.

Dumitru Sechelariu a fost un om politic şi un primar apreciat pentru activitatea sa administrativă în primul său mandat, ulterior prestaţia sa stârnind controverse. Iniţial a fost membru al PNL, după aceea al PSD, câştigând alegerile locale din 2000 în calitate de independent. De numele său s-a legat imaginea bună a municipiului Bacău în primul mandat. Momentele dificile politic au început odată cu cumpărarea pachetului majoritar la fosta fabrică de hârtie Letea. Dumitru Sechelariu a candidat la funcţia de primar în alegerile locale din vara anului 2004, dar a ieşit pe poziţia a doua. Dumitru Sechelariu a fost acuzat de DNA de acte de corupţie, fiind arestat 45 de zile în anul 2005. Ulterior, patru instanţe, două de la Tribunalul Judeţean Bacău şi două de la Curtea de Apel Bacău l-au achitat. În prezent, dosarul se judecă la ÎCCJ, termenul fiind fixat pe 11 aprilie. AGERPRES