Drumul spre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, propus pentru modernizare cu fonduri europene

Drumul judeţean care face legătura între municipiul Orăştie şi localitatea Costeşti, din zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, ar putea fi modernizat cu fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat un proiect ce va fi depus la ADR Vest în vederea obţinerii unei finanţări în valoare de peste 30 de milioane de lei.

“Cele mai relevante beneficii generate de implementarea investiţiei vor fi cele din turism, respectiv creşterea fluxului de turişti în zonă ca urmare a creării unor oportunităţi de vizitare. (…) Obiectivul de investiţii propus va constitui poarta de intrare în arealul cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei”, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte hotărârea adoptată de consilierii judeţeni, într-o şedinţă de îndată.

Autorităţile judeţene propun modernizarea unui tronson în lungime de 17,2 kilometri care începe la ieşire din municipiul Orăştie şi se termină în localitatea Costeşti, la poalele Munţilor Orăştiei, drumul continuând apoi spre fosta capitală a Daciei, Sarmizegetusa Regia.

Finanţarea solicitată prin proiect face parte din Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere de importanţă regională şi locală.

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei şi în special Sarmizegetusa Regia reprezintă unul dintre punctele de atracţie turistică ale judeţului Hunedoara, monumentul UNESCO fiind vizitat anul trecut de peste 70.000 de turişti. AGERPRES