Drumul Mării, gata să fie dat în folosinţă

“Drumul Mării”, care face legătura între Moldova şi Litoral, prin judeţul Brăila, este gata să fie dat în folosinţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

“Am avut ceva probleme. A fost o greşeală de execuţie a proiectului, care l-a întârziat şase luni de zile. Acum este gata şi va fi dat în folosinţă zilele acestea, când aşteptăm la Brăila prezenţa primului-ministru”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Reabilitarea şi lărgirea DJ 212, cunoscut ca “Drumul Mării”, deoarece face legătura între Moldova şi Litoral, prin judeţul Brăila, sunt realizate cu fonduri europene, în proporţie de 65%, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, restul sumei fiind acoperită de la bugetul de stat şi de la cel al CJ Brăila. Licitaţia pentru executarea lucrării a fost adjudecată de societatea “Max Bogl” din Germania, care este implicată în proiectul de reconstrucţie a stadionului naţional “Lia Manoliu” din Capitală. Valoarea investiţiei pentru reabilitarea celor 31 de km, cât măsoară “Drumul Mării” pe teritoriul judeţului Brăila, este de 19 milioane de euro, iar termenul de implementare a proiectului este de 30 de luni, începând cu 30 iulie 2008. AGERPRES