Drobeta-Turnu Severin: primaria a instituit o taxa pentru informarea cetatenilor

Detinatorii de imobile din municipiul Drobeta-Turnu Severin sunt obligati sa plateasca, incepand cu 1 ianuarie 2006, o taxa speciala pentru informarea asupra riscurilor de incendii.
Hotararea respectiva a fost luata intr-o sedinta speciala a Consiliului local in care s-au analizat cateva solutii de identificare a unor fonduri necesare acoperirii cheltuielilor ce se vor face cu informarea populatiei privind riscurile de incendii, prevenirea si stingerea acestora.
Primaria ”Intentia noastra a fost de a degreva bugetul local de unele cheltuieli. De aceea am stabilit ca fiecare familie sa plateasca, anual, cate 3 lei noi. Din sumele acumulate vom dota cu aparatura si materiale Comitetul local pentru situatii de urgenta. Speram ca aceasta taxa nu va fi o povara pentru proprietarii de imobile, administratorii cu drept de folosinta gratuita a unor case nationalizate sau concesionarii chiriasi ai unor imobile utilizate drept sedii de firma sau spatii comerciale”, a declarat viceprimarul Mihai Demian.

In opinia viceprimarului, plata acestei taxe poate fi facuta odata cu plata impozitelor pe cladiri, aferente anului 2006, integral sau esalonat.