Doua firme participa la licitatia pentru refacerea scolilor din Bucuresti

Doar doua firme de constructii au depus oferte la licitatia organizata de municipalitate pentru refacerea primelor 11 scoli din Capitala, prinse in programul de finantare cu credite de la Banca Europeana de Investitii, desi 34 de societati au cumparat caietul de sarcini.
Prima oferta, depusa de asocierea de firme SC Global Invest & Trade LLC si SC GeneralConstruct & Consult SRL, este de 10.372.018 euro (fara TVA). Cea de-a doua firma, SC Cominco SA Bucuresti, ofera un pret de 12.436.739 euro pentru refacerea celor 11 unitati scolare.

Criteriul de sectie, stabilit prin caietul de sarcini, este “cel mai avantajos pret”, desi, potrivit cerintelor BEI, criteriul de departajare al ofertantilor ar fi trebuit sa tina cont si de calitatea lucrarilor. Municipalitatea a alocat pentru refacerea primelor 11 scoli – din cele 106 prinse in program – un buget de 13.572.402 euro (cu TVA). Finantarea lucrarilor este asigurata prin bugetul local (25%) si din fonduri obtinute printr-un imprumut BEI (75%).

Programul de refacere a scolilor a inceput in anul 2003, investitiile pentru reabilitarea, consolidarea si modernizarea unitatilor scolare fiind posibile in urma obtinerii unui credit BEI, in valoare de 112,2 milioane de euro. Desi a obtinut in octombrie 2003 finantarea pentru refacerea celor 106 de unitati scolare prinse in program, municipalitatea a organizat licitatia pentru primele 11 scoli in martie 2006. Data limita de tragere a fondurilor, conform contractului de finantare, este de 31 decembrie 2007.

Urmatoarea licitatie pentru refacerea scolilor va fi organizata la sfarstiul lunii mai, pentru refacerea a 25 de unitati scolare