Doar şapte blocuri reabilitate termic într-un an în Prahova

reabilitare_termica.jpgDoar şapte blocuri, din cele 200 promise de primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, au fost reabilitate termic din vara anului 2009, până în prezent. În luna iulie 2009, Primăria Ploieşti primăria a organizat extragerea celor 200 de blocuri care trebuiau anevelopate până la sfârşitul anului.

Până în prezent însă, doar şapte au reabilitate, dintre care trei recepţionate, iar în cazul celorlalte patru lucrările urmând a fi recepţionate în perioada următoare. Lucrările executate la cele trei blocuri includ izolaţia aplicată la exterior, izolarea termică a acoperişului, a subsolului şi înlocuirea geamurilor cu ferestre tip termopan.

Municipalitatea a decis să suporte şi cota parte de 20% din valoarea lucrărilor care ar fi revenit locatarilor, ceea ce înseamnă ce ploieştenii ale căror blocuri au fost reabilitate termic nu au plătit nimic, deşi costurile pentru reabilitarea unui apartament se ridică la aproximativ 9.000 lei. În ceea ce priveşte planurile municipalităţii, pe acest segment, pentru anul în curs, sunt propuse pentru reabilitare 22 de blocuri. AGERPRES