Disputa pe tema construirii unui Mall la Ramnicu Valcea

Construirea unui complex comercial de tip Mall in zona centrala a municipiului Ramnicu Valcea a declansat o apriga disputa intre cei 5 consilieri locali ai PSD si primarul democrat Mircea Gutau (foto).
Acuzandu-l pe primar ca a incalcat legea pentru a favoriza firma investitoare, consilierul local Ion Matei, membru al comisiei de buget, finante si prognoze economico-sociale, a declarat ca demararea lucrarilor de constructie s-a facut ilegal. El a punctat ca investitorul Mall-ului, Viorel Popescu, fost subprefect de Valcea, a cumparat 5.600 de metri patrati de teren abia cateva luni dupa prezentarea proiectului in consiliul local si dupa ce primarul Gutau i-a pus “foarte repede” in posesie pe cei care solicitasera retrocedarea suprafetelor respective, in pofida faptului ca timp de mai bine de un deceniu nu avusesera castig de cauza nici macar in justitie.

“Investitorul nu era si nici acum nu este proprietar pe intreaga suprafata de teren aferenta Mall-ului. Exista litigii in justitie pentru o parte din teren, ceea ce face ca acordarea autorizatiei de constructie sa devina o infractiune. Cand ni s-a prezentat proiectul, in toamna anului trecut, am fost indusi in eroare, iar modificarea planului urbanistic de detaliu impunea reautorizarea lucrarilor,” a spus consilierul Ion Matei. El a criticat, de asemenea, “masina de vot a consilierilor locali ADA”, care zilele trecute au aprobat exproprierea unei cladiri a cooperatiei mestesugaresti cu scopul de a o demola pentru a face loc unui spatiu de parcare in imediata vecinatate a viitorului Mall.

In replica, primarul Mircea Gutau respinge toate acuzatiile, spunand ca planul urbanistic de detaliu a fost aprobat inainte de anul 2000 si ca ridicarea complexului comercial se incadreaza in prevederile acestuia. “Singura suprafata in litigiu este de 80 de metri patrati, aferenta unor chioscuri ce nu au mai fost autorizate de primarie dupa 2003. Instanta de judecata a respins cererea proprietarului respectiv de a se emite o ordonanta presedintiala de stopare a lucrarilor de constructie a Mall-ului. In plus, eu nu am dat autorizatie de constructie si pe cei 80 de metri patrati. Nu puteam sa fac asta, fiindca ar fi fost contrar legii. Acolo va fi, cel mai probabil, un mic spatiu verde,” a declarat primarul Mircea Gutau.