Dispută între liderii administraţiei ieşene privitor la proiectul viitoarei săli polivalente

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că vrea să construiască o sală polivalentă cu o capacitate de 16.000 de locuri în comuna Miroslava, un proiect cu această temă fiind votat în unanimitate în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean, fiind vorba de un demers diferit de cel iniţiat de primarul Mihai Chirica în urmă cu câteva luni.

“Am solicitat de mai multe ori în ultimii doi ani teren de la domnul primar Chirica pentru o sală polivalentă. I-am spus că era foarte bine ca aceasta să fie acolo unde era Regia Autonomă de Transport în Comun, la Gară, ar fi foarte bine şi unde este CET sau în altă zonă. A venit deodată cu propunerea construirii în zona Moara de Foc, în apropierea viitorului Spital Regional de Urgenţe. Acolo este recomandarea Băncii Europene de Investiţii să nu se facă o sală polivalentă pentru a nu aglomera zona. Domnul primar face ce vrea”, a declarat Maricel Popa, care este şi liderul judeţean al PSD Iaşi.

De cealaltă parte, primarul Mihai Chirica a negat acuzaţiile care i se aduc. În opinia sa, “este o falsă problemă” cea reclamată de preşedintele CJ, el argumentând că “indiferent dacă ar apărea sală de sport, şcoală, grădiniţă, locuinţă, orice altă instituţie sau orice alt edificiu tot pe acolo va trebui să circulăm separând în mod clar şi evident circulaţia dedicată Spitalului Regional de Urgenţe de celelalte instituţii civile”.

“Am rămas oarecum stupefiat pentru că nu mai ştie mâna stângă ce face mâna dreaptă. Pe vremea premierului Grindeanu, de la începutul domniei PSDragnea, am avut o intervenţie destul de clară a proiectelor care vizează Iaşul, printre acestea fiind şoseaua de centură, sală polivalentă, autostradă, spital regional de urgenţă. Am avut o discuţie foarte aplicată cu Compania Naţională de Investiţii privind construcţia sălii polivalente. În urma unui schimb de adrese CNI a acceptat să demareze o investiţie majoră pentru o sală de 16.000 de locuri. Este o temă pe care nu înţeleg de ce trebuie să o reluăm. S-au obţinut 22 de avize până în momentul de faţă. Singurul aviz care mai trebuie obţinut este cel de la Consiliul Judeţean Iaşi”, a declarat primarul Mihai Chirica, care a fost exclus din PSD şi se află într-un conflict cu actuala conducere judeţeană a organizaţiei social-democrate.

Primarul a adăugat că preşedintele CJ încearcă să îl împiedice să construiască sala polivalentă în municipiul Iaşi. “Noi am avut aici prezenţa celor de la CNI şi am făcut procesul verbal de identificare a terenului”, a mai spus Chirica.

În şedinţa de pe 21 noiembrie a Consiliului Judeţean, s-a votat în unanimitate pentru construirea unei săli polivalente pe un teren al Consiliului Local Miroslava. Este vorba de o suprafaţă de 6,7 hectare de teren din intravilanul satului Brătuleşti, care va fi preluată de Consiliul Judeţean de la Primăria Miroslava. AGERPRES