Disputa intre CJ Timis si Prefectura pentru un teren de 60 de hectare

Terenul de 60 de hectare din zona de nord a Timisoarei, pe care trebuia sa se construiasca deponeul ecologic al orasului, a ajuns subiect de disputa intre autoritatile locale si judetene.
Respectiva suprafata a fost atribuita de stat Consiliului Judetean Timis, in anul 2003, dar, dupa ce administratia judeteana a identificat o alta locatie pentru construirea deponeului ecologic, Primaria Timisoara si-a exprimat dorinta de a folosi terenul pentru a-i pune in posesie pe beneficiarii Legii 247 a fondului funciar.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Timis, Cosntantin Ostaficiuc, a anuntat ca alesii judeteni voiau ca pe acel teren sa se construiasca un complex sportiv la standarde olimpice, cu bazin de inot, sali de conferinte si hoteluri care sa-i gazduiasca de invitati.

Pe de alta parte, prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a informat tot miercuri, in conferinta de presa, ca acel teren nu poate fi folosit in alte scopuri, ci numai pentru retrocedarea terenurilor abuziv confiscate de statul roman, in anii postbelici, de la cetatenii din Timisoara.

“Evident, toate terenurile pe care le are statul, prin Agentia Domeniilor Statului, trebuie sa fie transmise catre cetateni pentru ca ei sa-si recapete ceea ce li s-a furat”, a conchis prefectul.

In momentul de fata, municipalitatea timisoreana sunt depuse solicitari pentru 450 de hectare de teren intravilan, in virtutea legilor de retrocedare funciara, la care se adauga alte aproape 800 de hectare de care ar avea nevoie pentru a-i improprietari si pe revolutionari, dar nu mai sunt disponibile decat 130 de hectare.