Disputa intre candidatii UDMR la presedintia CJ Covasna

Rezultatul sondajului de opinie realizat recent de UDMR in randul comunitatii maghiare din judetul Covasna pentru desemnarea candidatului propriu la presedintia Consiliului Judetean a starnit dispute aprinse in interiorul organizatiei, care vor fi mediate de conducerea centrala a Uniunii.
Postul respectiv este dorit de doi membri UDMR, respectiv de actualul presedinte, Demeter Janos, aflat in fruntea institutiei de aproape opt ani, si de deputatul Tamas Sandor din Targu Secuiesc. Departajarea lor s-a facut pe baza unui sondaj de opinie la care au participat 3.000 de persoane din intregul judet, insa candidatii au interpretat diferit rezultatele. Candidatul final va fi desemnat de Consiliul Permanent al UDMR.

Demeter Janos a declarat ca, dupa parerea sa, problema nu trebuia sa ajunga la nivelul conducerii centrale din moment ce rezultatele sunt clar in favoarea sa, iar cel care a pierdut trebuie sa se retraga. “A existat o intelegere scrisa in acest sens in urma cu doua luni, cand am decis sa incepem acest sondaj si ea ar trebui respectata”, a declarat Demeter Janos.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Albert Almos, care, pana de curand, a fost presedinte al UDMR Covasna, a declarat in aceeasi conferinta de presa ca “rezultatele sondajului vorbesc de la sine”, iar Demeter Janos este mult mai bine pozitionat decat contracandidatul sau. El a mai adaugat ca Tamas Sandor ar trebui sa accepte rezultatul si sa se multumeasca, potrivit intelegerii initiale, cu pozitia de candidat al UDMR pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Deputatul Tamas Sandor a declarat ca Demeter Janos si Albert Almos au prezentat numai o parte din sondaj, respectiv “ceea ce le-a convenit lor”, fara a vorbi despre datele care ii dezavantajeaza. “Diferenta dintre noi se inscrie in nivelul marjei de eroare”, a declarat Tamas Sandor, care a amintit ca printre lucrurile pe care le-au ascuns “adversarii”politici a fost ca el este mult mai cunoscut la nivel de judet decat actualul presedinte al Consiliului. “Asa cum arata rezultatele, nu se poate spune cine a castigat, de aceea decizia finala va fi luata la nivelul conducerii centrale a UDMR”, a mai spus Tamas Sandor.