Dispecerat Tehnic Integrat la nivelul municipiului Braşov

brasov_dispecerat.jpgPrimarul George Scripcaru a anunţat marţi într-o conferinţă de presă, finalizarea implementării proiectului “Dispecerat Tehnic Integrat la nivelul municipiului Braşov-Servicii Electronice Geospaţiale”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, primul de acest fel din ţară.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea accesului la servicii de dispecerat prin metode electronice, diversificarea gamei de servicii oferite către cetăţeni, precum şi realizarea unui concept de integrare între toate componentele sistemului informatic al primăriei Braşov, în scopul eficientizării activităţii interne prin facilitarea accesului la informaţii.

“Acest proiect are în vedere în primul rând fluidizarea informaţiei, comunicarea între cetăţeni şi primărie, prestatorii de utilităţi de pe domeniul public şi primărie sau orice se întâmplă pe domeniul public. Şi cei care au lucrări de executat pe domeniul public nu trebuie să mai urmeze o procedură clasică de avizare, se poate face tot on-line iar noi anunţăm cetăţenii care sesizează, în cât timp se va termina lucrarea respectivă şi cine intervine. De asemenea, noi vom şti în timp util dacă într-un anumit loc se execută o lucrare pe domeniul public fără autorizaţie de construcţie pentru că apare în sistem fără documente, fără acte în regulă. Cetăţenii pot sesiza orice, de la o bancă ruptă, la un copac căzut la pământ din cauza intemperiilor şi care blochează o cale de acces, până la defecţiuni la o conductă de gaze, apă, canal sau câini vagabonzi”, a declarat primarul.

Valoarea totală a proiectului este de 6.568.371,76 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.191.132,52 de lei. Beneficiarii proiectului sunt primăria Braşov, cetăţenii municipiului reşedinţă de judeţ, reprezentanţii mediului de afaceri, serviciile publice din subordinea Consiliului Local Braşov precum şi companiile de utilităţi din municipiu. AGERPRES