Directorul Parcului Industrial Ploiesti are salariu de 8.000 de euro

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a dat publicitatii salariile directorilor celor patru parcuri industriale din judet, precum si sumele incasate de consilierii judeteni care erau angajati la acestea.
“Salariul incasat de directorul Parcului Industrial Ploiesti, Mihai Enciu, a fost, pe primele cinci luni din acest an, de 149.700 lei, reprezentand aproximativ opt mii de euro pe luna”, a declarat Mircea Cosma.

Presedintele CJ a afirmat ca directorul Parcului Industrial Ploiesti era in acelasi timp si presedintele AGA si ca nu se justifica faptul ca o institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Prahova, care foloseste bani de la buget, sa poata plati asemenea salarii.

Alte cazuri prezentate de presedintele CJ sunt cele ale consilierului judetean Victor Petrescu, fost presedinte al CJ in perioada 1996-2000, care era angajat pe post de director la trei parcuri industriale, incasand de la fiecare cate 1.600 lei si, in acelasi timp, era director adjunct la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, de unde mai castiga alti 5.000 de lei.

Mircea Cosma a precizat ca pentru toti directorii de parcuri industriale contractele de management expira in data de 1 august iar posturile vor fi scoase la concurs, urmand ca si salariile sa fie inferioare salariului presedintelui CJ, care este de aproximativ 5.500 lei.

De asemenea, presedintele CJ Prahova a declarat ca va solicita Guvernului sa emita o ordonanta prin care sa se interzica participarea consilierilor judeteni in mai multe AGA si angajarea acestora la institutiile din subordinea CJ.

“Voi atrage atentia din nou consilierilor incompatibili iar daca nu vor intra in legalitate pana la sedinta din 25 iulie, voi preda dosarele pentru constatarea incompatibilitatii Institutiei Prefectului”, a afirmat Cosma.