Din 15 aprilie, locurile de parcare de reşedinţă din sectorul 6 vor fi atribuite şi în sistem electronic

Locurile de parcare de reşedinţă din sectorul 6 al Capitalei vor fi atribuite şi în sistem electronic începând cu data de 15 aprilie, informează miercuri un comunicat al autorităţii locale.

Prin intermediul platformei online, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 va pune la dispoziţia cetăţenilor harta tuturor locurilor de parcare de reşedinţă ce vor fi disponibile în sector la data de 15 aprilie 2019. Fiecare cetăţean al sectorului 6 va putea introduce adresa de domiciliu, iar aplicaţia va deschide automat harta locurilor de parcare disponibile pe o rază de 30 de metri de jur împrejurul imobilului în care locuieşte. După completarea câmpurilor electronice cu datele cerute despre numărul de înmatriculare al autoturismului, marca auto, email şi numărul de telefon, aplicaţia generează solicitarea electronică, se precizează în comunicatul Primăriei sectorului 6.

După generarea solicitării electronice, în câteva zile, aplicantul este anunţat că poate obţine contractul de închiriere a locului de parcare. Pentru adresa de domiciliu se poate aloca doar un singur loc de parcare.

Pentru a putea închiria un loc de parcare de reşedinţă în sistem online, solicitanţii trebuie să încarce electronic un scan al cărţii de identitate şi al talonului cu ITP valabil, iar în cazul în care maşina este luată în comodat, inclusiv contractul de comodat, precizează autoritatea locală.

Conform sursei citate, pentru a putea închiria un loc de parcare de reşedinţă pe raza sectorului 6, solicitanţii trebuie să achite la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale orice altă datorie mai veche la bugetul local. Astfel, contribuabilii care înregistrează creanţe bugetare şi nu le plătesc până la data de 31 martie pierd locul de parcare contractat.

La nivelul sectorului 6, sunt înregistrate aproximativ 38.500 de locuri de parcare de reşedinţă.

Pentru detalii suplimentare privind atribuirea parcajelor de reşedinţă din Sectorul 6, locuitorii se pot adresa Serviciului Parcaje din cadrul ADPDU Sector 6 la sediul din Aleea Bistra nr. 1 sau la telefon 021.440.20.64, precum şi electronic la contact@adps6.ro. Programul de lucru cu publicul este luni, marţi, joi şi vineri, între orele 8,30 – 13,00, iar miercuri între orele 13,00 – 18,30.

“Campania de informatizare pe care o derulează administraţia locală la nivelul tuturor serviciilor descentralizate are rolul de a veni în întâmpinarea nevoilor membrilor comunităţii, scutindu-i astfel de mai multe drumuri la ghişee. Se asigură transparenţă totală în ceea ce priveşte atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă, fiecare cetăţean având posibilitatea să verifice oricând harta locurilor de parcare libere”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. AGERPRES