Din 1 noiembrie, şoferii pot plăti parcarea maşinilor şi prin SMS la Sibiu

Şoferii pot plăti, începând de pe 1 noiembrie, parcarea maşinilor în municipiul Sibiu prin intermediul SMS-ului, la numărul 7420, a anunţat primăria.

Potrivit sursei citate, în funcţie de zona în care se face parcarea şi de intervalul dorit, conţinutul SMS-ului va fi diferit. Un astfel de mesaj poate fi “trimiteţi SMS cu textul 324_număr înmatriculare” (pentru zona A), dar codul se schimbă în funcţie de zonă.

De asemenea, tot în funcţie de zonă, cuantumul plăţii percepute poate fi diferit, la fel ca şi condiţiile de parcare. De exemplu, în zona B din centrul municipiului Sibiu parcarea este limitată la maxim 2 ore. Sumele pe care un şofer trebuie să le plătească pentru o oră de parcare se încadrează între 0,25 de euro + TVA şi 0,45 de euro + TVA.

Şi parcarea pentru o zi poate fi plătită prin SMS, cu textul “328_număr înmatriculare”, tariful fiind de 2,20 Euro + TVA. “Astfel, pe parcursul respectivei zile plata efectuată va fi valabilă în oricare dintre zonele A, C şi D, dar nu şi în zona B unde timpul de parcare este limitat la maxim 2 ore”, se arată în comunicatul primăriei.

Pentru plata parcării sibienii au avut la dispoziţie până acum următoarele metode de plată: achiziţia unui tichet de la automatele stradale cu cash sau card, achiziţia unui tichet de la comercianţii parteneri sau de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public sau achiziţia unui abonament de la sediul serviciului public amintit sau pe platforma de e-administraţie. Din 1 noiembrie, odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife, la instrumentele de plată de mai sus se adaugă plata prin SMS.

“Pentru a oferi cât mai multe variante de plată şi cât mai simple, municipalitatea a finalizat o aplicaţie mobilă pentru plata parcării, aceasta aflându-se în teste în prezent. Aplicaţia va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor în cursul lunii noiembrie. În aplicaţie vor fi disponibile 3 instrumente de plată: plata prin SMS, plata cu cardul bancar direct prin aplicaţie şi plata prin intermediul creditului preplătit (similar ca procedură cu sistemul PrePay în telefonie, spre exemplu). După finalizarea testărilor, aplicaţia se va putea descărca gratuit din Google Play sau AppStore, deci poate fi utilizată pe sistemul Android cât şi pe IoS”, se precizează în comunicatul Primăriei Municipiului Sibiu.

Potrivit primăriei sibiene, din 1 noiembrie se schimbă perioadele de taxare şi pentru tichetele eliberate de automatele stradale. În prezent tichetele de parcare se eliberează pe două intervale orare: 8-14 şi 12-18. Din 1 noiembrie tichetele de parcare vor fi eliberate fie pe o oră (2 lei în zonele A şi B şi 1 leu în zonele C şi D) fie pe ziua în curs, de luni până duminică, între orele 8-22 (10 lei în zonele A, C şi D, nu şi în zona B). AGERPRES