Devenii pot circula gratuit cu bicicletele primăriei

biciclete.jpgLocuitorii municipiului Deva pot circula prin oraş cu mai multe biciclete ce sunt puse la dispoziţia cetăţenilor în mod gratuit de autorităţile locale, pentru a beneficia de una dintre cele 40 de biciclete fiind nevoie doar de un act de identitate valabil.

“Primăria pune la dispoziţia celor interesaţi 40 de biciclete pentru plimbări prin oraş. În sezonul de toamnă-iarnă, bicicletele pot fi închiriate zilnic, între orele 10.00 şi 17.00, de la punctele special amenajate în Parcul Bejan şi în zona Telecabinei de la poalele Dealului Cetăţii”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei, Melania Iscru.

Bicicletele au fost cumpărate de autorităţile locale, iar printr-o hotărâre a Consiliului Local din luna septembrie au fost stabilite regulile ce trebuie respectate de persoanele care le folosesc. Astfel, bicicletele pot fi închiriate, fără bani, de orice cetăţean cu vârsta mai mare de 14 ani. Copiii mai mici pot să folosească bicicletele doar dacă sunt însoţiţi de un părinte sau de un alt adult.

În cazul în care bicicleta nu este adusă la finalul zilei la centrele de unde a fost preluată, atunci persoana în cauză va plăti o penalitate de 50 de lei pe zi. AGERPRES