Deputatul Cristian Burlacu se declara deranjat de neimplicarea primarilor prahoveni

Deputatul PNL Cristian Burlacu a declarat joi ca este deranjat de slaba implicare a primarilor localitatilor din colegiul 1, pe care il reprezinta in Parlament, in dezvoltarea localitatilor, mentionand in mod special orasele Breaza si Comarnic.

Burlacu sustine ca problemele cu care se confrunta localnicii din Comarnic au revenit in actualitate odata cu reactivarea alunecarilor de teren in zona, dar ca situatia aceasta dureaza de mai mult timp si este generata de lipsa de implicare a primarilor. “Am atras atentia opiniei publice in campania electorala cand asfaltul a fost pus pe cateva strazi direct in noroi si ca vor fi probleme cu calitatea acestor lucrari, dar nimeni nu s-a sesizat”, a afirmat Burlacu, citat de Machiavelli.ro.

Deputatul liberal a spus ca a facut demersuri pentru obtinerea de fonduri de la Ministerul Turismului pentru orasele de pe Valea Prahovei, care vor fi gazdele Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, dar a primit doar promisiuni. O alta problema, a aratat el, o reprezinta transformarea orasului Breaza, recunoscut pentru calitatea aerului, in statiune balneoclimaterica, dar raspunsul primit din partea primarului localitatii, Nicolae Ferastraeru, chiar in aceasta saptamana, denota, in opinia lui Burlacu, lipsa de interes a acestuia in ceea ce priveste dezvoltarea orasului. Parlamentarul liberal sustine ca i-a recomandat primarului sa implice serviciul de specialitate al Primariei in elaborarea unor proiecte pentru atragerea de fonduri europene in vederea includerii orasului Breaza in randul statiunilor balneoclimaterice. Raspunsul primarului s-a referit insa doar la lipsa unor surse de ape curative, care sa permita realizarea obiectivului mentionat, dar nu a dat nicio solutie pentru alte proiecte care pot fi elaborate in vederea dezvoltarea localitatii.

Singura primarie cu care Cristian Burlacu afirma ca este in relatii bune de colaborare este cea din Sinaia, unde a fost consultat in legatura cu proiectele care au primit deja finantare europeana, in special pentru refacerea infrastructurii statiunii.