De Ziua Instituţiei Prefectului a fost lansat un ghid online bilingv al instituţiilor publice din judeţul Harghita

Un ghid online al instituţiilor publice din Harghita, disponibil în română şi maghiară, a fost lansat pe 2 aprilie, la Miercurea Ciuc, de prefectul judeţului, Jean-Adrian Andrei, cu ocazia Zilei Instituţiei Prefectului.

Ghidul online reuneşte, în 13 secţiuni principale – structurate după domeniul principal de activitate al celor 55 instituţii publice prezentate – cele mai importante informaţii referitoare la datele de contact, atribuţiile acestora, servicii publice oferite, noutăţile legislative sau actele normative care pot ajuta cetăţenii în diferitele demersuri pe care le fac.

De asemenea, aceştia au la dispoziţie şi adresa de email a instituţiei respective, pentru a trimite eventuale sesizării, petiţii sau pentru a face propuneri de îmbunătăţire a activităţii. “Este pentru prima oară când judeţul Harghita are un astfel de ghid al instituţiilor publice. Era nevoie de un astfel de ghid, pentru că Instituţia Prefectului Judeţului Harghita, ca şi celelalte instituţii publice ale ministerelor, se află în slujba cetăţeanului. Eu cred că, prin apariţia acestui ghid, vom simplifica foarte mult şi deplasările cetăţenilor în municipiul reşedinţă de judeţ, unde sunt compactate toate instituţiile publice. Site-urile celor 55 de instituţii sunt actualizate zilnic, a fost o condiţie pentru ca acest ghid să fie promovat”, a precizat refectul Jean-Adrian Andrei.

Ghidul online al instituţiilor publice din Harghita poate fi accesat atât de pe calculator, cât şi de pe telefonul mobil, la adresa https://hr.prefectura.mai.gov.ro/informatii-de-interes-public/buletinul informativ/.

Lansarea acestui ghid a avut loc în cadrul unui eveniment festiv de marcare, în premieră, a Zilei Instituţiei Prefectului, în cadrul căruia prefectul Jean-Adrian Andrei a vorbit despre istoria acestei instituţii, a prezentat prefecţii şi subprefecţii care s-au aflat la conducere în perioada 1992-2019 şi premiile obţinute de instituţie în ultimii ani. AGERPRES