Data alegerilor pentru postul de primar al municipiului Baia Mare este incertă

pocol sandu.jpgPrefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol apreciază că alegerile anticipate pentru postul de primar al municipiului Baia Mare ar putea avea loc în luna ianuarie 2011, însă data rămâne incertă.

“Alegerile anticipate pentru postul de primar al municipiului Baia Mare ar putea avea loc în luna ianuarie 2011, însă ne putem pronunţa abia după decizia Tribunalului Maramureş care va judeca pe 10 noiembrie ordinul de încetare a mandatului pentru primarul Cristian Anghel. Abia după această decizie ne vom putea pronunţa asupra posibilităţii organizării de alegeri pentru un nou primar al oraşului Baia Mare. În situaţia în care instanţa respinge solicitarea Prefecturii, stabilirea unei date a alegerilor devine imprecisă”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, prefectul Sandu Pocol.

Potrivit biroului de presă a Tribunalului Maramureş, solicitarea de repunere pe rol a cauzei a fost înaintată de Prefectura Maramureş pe 1 noiembrie. Între timp, fostul edil, acum condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru neglijenţă în serviciu de către Curtea de Apel Cluj, îşi ispăşeşte pedeapsa în penitenciarul Baia Mare. Termenul de judecată în acest caz a fost stabilit pentru 10 noiembrie. AGERPRES