Curtea de Conturi a finalizat controlul la Primăria Deva; raportul numără 3.800 de pagini

Curtea de Conturi a finalizat verificările efectuate la Primăria Deva pentru perioada 2013-2017, autoritatea locală fiind acum în procedură de întocmire a punctelor de vedere cu privire la raportul încheiat de inspectorii de control, urmând ca unele concluzii să fie contestate de municipalitate, a declarat viceprimarul Răzvan Mareş.

Sinteza raportului de control numără 96 de pagini. Din ceea ce-mi spuneau colegii, el este cel mai amplu raport al Curţii de Conturi (la Primăria Deva, n.r.). Raportul integral, inclusiv anexele, numără undeva la 3.800 de pagini“, a arătat viceprimarul oraşului.

Mareş a spus că va face o prezentare publică a raportului de sinteză, peste o săptămână, interval de timp în care vor fi pregătite şi obiecţiunile concrete ale administraţiei locale la posibilele nereguli identificate de Curtea de Conturi.

Viceprimarul municipiului Deva a precizat că autoritatea publică va depune o contestaţie referitoare la unele aspecte evidenţiate de auditorii Curţii de Conturi, el apreciind că acestea nu sunt în concordanţă cu punctul de vedere al primăriei. “Nu au fost comunicate încă punctele de vedere (la raportul Curţii de Conturi, n.r.), dar suntem în termen. Am făcut doar obiecţii, în ultima zi de control, conform procedurii”, a afirmat Răzvan Mareş.

În urmă cu o lună, viceprimarul municipiului Deva anunţa că inspectorii Curţii de Conturi verifică modul în care fosta conducere a Primăriei Deva a prelungit contractul pentru servicii de salubritate în oraş, controlul vizând însă şi alte domenii de activitate ale administraţiei publice locale.

El a precizat atunci că unele dintre problemele semnalate vizează prelungirea unui contract de salubritate pentru municipiul Deva şi majorarea tarifelor stabilite pentru colectarea deşeurilor din localitate. AGERPRES