Cursuri pentru primarii din Giurgiu, privind atragerea fondurilor structurale

Un numar de 24 de primari liberali din judetul Giurgiu au participat la o prezentare facuta de deputatul PNL Ioan Ghise, in calitate de reprezentant al unei firme de consultanta, privind managementul de proiecte pentru atragerea fondurilor structurale.
Potrivit lui Ioan Ghise, in perioada 2007-2013, Romania are, teoretic, posibilitatea de a accesa 31 de miliarde de euro, fonduri europene. Insa acum nu are capacitatea administrativa suficienta pentru a absorbi toate aceste fonduri, de aceea un curs in urma caruia sa sti sa intocmesti un astfel de proiect pentru atragerea fondurilor europene este deosebit de util, a spus Ioan Ghise.

La intalnirea cu Ioan Ghise a participat si primarul liberal al municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, care a spus ca ar vrea ca toti angajatii primariei sa absolve acest curs pentru a putea face cat mai multe proiecte menite sa atraga fonduri europene. La finalul cursului, absolventii vor cunoaste mecanismele de obtinere a finantarii si implementarii proiectelor europene. Cursul se desfasoara pe parcursul a 80 de ore si costa 550 de euro. La curs pot participa primari, viceprimari, consilieri locali, judeteni, lucratori din administratie, precum si persoane fizice.