Cum să rezolvi eficient și repede problema parcărilor

Parcările inteligente, un pas important către un smart city

Căutarea unui loc de parcare este o activitate de rutină, de cele mai multe ori frustrantă, pentru foarte mulți locuitori ai orașelor. Această căutare consumă 47.000 galoane de benzină și generează anual 730 de tone de dioxid de carbon conform sciencedirect, iar pe măsură ce populația migrează către centrele urbane, problemele se vor agrava.

Sistemele inteligente de parking reprezintă soluția momentului pentru rezolvarea problemelor. Acestea implică utilizarea unor senzori, colectarea datelor în timp real, dar și rezervarea, direcționarea și plata locului de parcare ales cu ajutorul unei aplicații mobile. Instalat și pus în funcțiune, sistemul de parcare contribuiela reducerea emisiilor de carbon și a traficului în centrele urbane prin diminuarea timpului de căutare a unui loc de parcare. De asemenea, contribuie la creșterea siguranței sociale, la reducerea stresului conducătorilor auto și permite administrațiilor locale să își gestioneze eficient oferta de parcare și să obțină profit.

Pe plan internațional, există numeroase orașe în care noile tehnologii pentru parcări au fost implementate cu succes: San Francisco, Stockholm, Beijing, Shanghai, Los Angeles, Sao Paulo. De exemplu, în Los Angeles, senzorii inteligenți urmăresc gradul de ocupare al locurilor de parcare din întregul cartier al Hollywood-ului, una dintre cele mai aglomerate zone. Utilizatorii pot accesa datele pentru a determina disponibilitatea locurilor și apoi plătesc prin intermediul telefonului mobil, iar această inițiativă a generat profit încă din primeletrei luni de zile.

Implementarea cu succes a proiectelor în orașele menționate a fost asigurată și de alegerea unui integrator de sisteme cu experiență. În România, un astfel de partener este AVITECH – companie cu experiență de peste 18 ani, ce oferă soluții și servicii complete pentru amenajarea și administrarea parcărilor :

  • Parcări off-street
  • Parcări on-street
  • Soluții de platăa parcării
  • Managementul parcărilor
  • Studii de fezabilitate, studii de trafic
  • Proiectare, Instalare, Suport și Mentenanță
  • Operare parcări

Soluțiile AVITECH pentru parcări sunt susținute de parteneri de top în domeniu precum Cale, Bebarmatic, Automatic Systems, Clevercity Systems, Conduent, Nedap, Bosch, Axis. Specialiștii noștri vă stau la dispoziție pentru identificarea nevoilor specifice fiecărui oraș și a celor mai bune soluții care să răspundă acestor necesități. Pentru mai multe informații despre soluțiile pentru parcări, nu ezitați să ne contactați.

 

Despre AVITECH

AVITECH este un integrator de sisteme în domeniile Instalaţii Electrice, Automatizări, Securitate, Protecție la Incendiu, Audio-Video, Infrastructură IT & Comunicații, Sisteme Inteligente pentru Transport. Compania are peste 18 ani experiență. Pentru mai multe informații, vă rugam să ne contactați