Cristian Anghel află pe 24 martie dacă va fi eliberat temporar

Judecătoria Baia Mare a decis vineri să amâne pentru miercuri, 24 martie, dezbaterea pe cererea de eliberare temporară din arest a primarului Cristian Anghel, condamnat definitiv la doi ani şi jumătate închisoare.

Avocatul lui Anghel a depus o cerere prin care solicită eliberarea clientului său pentru 60 de zile, pentru a preda gestiunea din primăria Baia Mare şi PNL Maramureş, al cărui preşedinte a fost. Procurorul de caz a solicitat avocatului să justifice solicitarea de eliberare temporară din arest a clientului său prezentând dovezi plauzibile în faţa instanţei.

Fostul primar al municipiului Baia Mare a fost prezent la această primă înfăţişare şi părea vizibil marcat de situaţia în care se află. La ieşirea din sala de judecată, unul dintre angajaţii primăriei a strigat, încurajându-l pe Anghel că tot oraşul Baia Mare e alături de el! Prietenii, rudele primarului şi angajaţii primărei Baia Mare au strâns peste 300 de semnături de sprijin pentru Cristian Anghel, iar duminică a avut loc un marş al tăcerii în municipiu. De asemenea, prietenii acestuia au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru ca familia primarului Anghel să poată achita despăgubirea în valoare de aproximativ 400.000 de euro, imputată de Curtea de Apel Cluj, drept prejudiciu adus primărie de către edil.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost arestat în noaptea de miercuri spre joi, în baza unui mandat emis de Tribunalul Maramureş, după ce Curtea de Apel Cluj a dat o sentinţă definitivă de condamnare a lui la doi ani şi jumătate. Cristian Anghel a fost acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu în formă calificată după ce a determinat Consiliul Local să aprobe achiziţionarea unui imobil la preţul de 544.500 de euro, deşi valoarea de piaţă a acestuia era de 150.000 de euro. Dosarul se afla pe rolul instanţelor de judecată din anul 2007.AGERPRES