Cristache Radulescu: “Am inteles importanta colaborarii dintre administratie si ONG-uri”

Vrem sa oferim conditii de viata mai bune celor nevoiasi, batranilor, bolnavilor, copiilor institutionalizati, a declarat, vineri, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu, cu ocazia ceremoniei de deschidere a lucrarilor celei de-a XV-a Conventii Nationale a Asociatiei Internationale a Cluburilor Lions District 124 Romania.

Potrivit lui Radulescu, pentru realizarea acestui important obiectiv au fost intocmite proiecte cu finantare europeana in valoare totala de peste 4 milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru modernizarea si dotarea Centrelor de la Domnesti, Preris, Saftica si Balaceanca.

Presedintele CJ Ilfov i-a felicitat pe cei prezenti pentru actiunile umanitare deosebite realizate in cadrul organizatiei, in toata lumea, si pentru modul in care membrii Cluburilor Lions se implica in viata comunitatii si in ajutorarea celor nevoiasi.Totodata, el le-a multumit membrilor celor 50 de Cluburi Lions din Romania pentru activitatea pe care o depun si pentru modul activ in care se implica in rezolvarea problemelor celor saraci si bolnavi, ”a oamenilor pe care soarta nu i-a favorizat si care au nevoie de o mana de ajutor”.

”Cu totii stim ca in Romania, din pacate, procentul persoanelor defavorizate este mare si de aceea orice mana de ajutor este binevenita. Primul articol al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului proclama: ‘Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si drepturi’. Acest articol constituie fundamentul libertatii si dreptatii in lume. Si persoanele defavorizate, cele cu dizabilitati, batrani sau copii au aceleasi drepturi ca toti ceilalti cetateni. De aceea este important ca noi toti – administratie publica, organizatii neguvernamentale, intreaga societate civila, sa fim alaturi de ei, sa le oferim conditii de viata mai bune si sa-i ajutam sa se integreze cat mai repede si mai bine in societate”, a subliniat presedintele CJ Ilfov.

El si-a exprimat disponibilitatea de a sustine organizatiile neguvernamentale in demersurile pe care le intreprind in actiunile lor si a pledat pentru o cat mai stransa colaborare intre acestea si autoritatile locale. ”In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov, dar si ca om politic, am inteles importanta colaborarii dintre administratie si organizatiile neguvernamentale, in beneficiul oamenilor nevoiasi, al celor care au o nevoie reala de ajutor. Uniti de aceleasi sentimente de compasiune pentru cei defavorizati de soarta, impreuna putem reusi sa le oferim acestor oameni o viata mai buna. Vreau sa va asigur de sprijinul meu in tot ceea ce veti dori sa faceti si va promit ca usa mea va este deschisa in orice moment”, le-a transmis celor prezenti presedintele Consiliului Judetean Ilfov.