Crin Antonescu i l-a propus pe primarul Sibiului pentru functia de premier

johannis_klaus_.jpgLiderul liberalilor, Crin Antonescu, i l-a propus marti presedintelui Traian Basescu pe Klaus Iohannis pentru functia de prim-ministru al unui viitor Guvern format din tehnocrati.

“Noi avem o propunere pentru un prim-ministru independent, care sa-si alcatuiasca o echipa guvernamentala din tehnocrati, din oameni care sa poata gestiona marile probleme economice, sociale, institutionale ale Romaniei. Propunerea noastra este Klaus Iohannis, primarul Sibiului”.

“Este o propunere cu care vom merge si la consultari cu celelalte partide, cu PSD, cu PD-L, cu UDMR – cu care am si avut discutii in sensul acesta si care agreeaza o astfel de formula – pe care v-o propunem spre analiza si dumneavoastra”, a spus Crin Antonescu, care si-a exprimat convingerea ca este posibil sa se constituie o majoritate parlamentara care sa sprijine aceasta formula de guvernare.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) a declarat, marti, pe aeroportul Sibiu, la sosirea din Japonia, ca este dispus sa discute cu o majoritate parlamentara chestiunea postului de premier. “In masura in care o majoritate parlamentara doreste sa imi propuna acest lucru, sigur sunt dispus sa discutam chestiunea. Cred ca este prematur sa vorbim despre ceva ce s-ar putea intampla”, a declarat Iohannis.

Acesta spune ca se simte onorat de propunerea facuta de liderul PNL, Crin Antonescu, pe 3 octombrie 2009, cu prilejul vizitei la Sibiu. “Ma simt onorat de propunere. Am discutat aceasta chestiune, printre altele, cand l-am avut in vizita la Sibiu pe domnul Crin Antonescu si cred ca este un lucru care se poate comenta in continuare. Intrebarea dumnealui a fost daca in principiu sunt dispus sa discutam chestiunea, am fost de acord”, a spus Iohannis.

Primarul sibian a informat, prin purtatorul de cuvant, ca miercuri va da un comunicat de presa oficial privind chestiunea premierului. “In masura in care o majoritate parlamentara doreste sa imi propuna acest lucru, sigur sunt dispus sa discutam chestiunea”, a precizat primarul Iohannis. Acesta este dispus sa evalueze posibilitatea sa accepte postul de premier si sa renunte, pana la prezidentiale, la postul de primar. “Evident ca in masura in care discutia ar deveni foarte serioasa, cred ca va trebui evaluata si aceasta chestiune (sa renunte la primaria Sibiu-n.r.). Ar fi o solutie interesanta. Pentru mine personal ramane de vazut. Pentru Sibiu ar fi ceva inedit. Cred ca postul de premier trebuie asumat politic”, a explicat Iohannis.

Daca va accepta propunerea de premier, Iohannis poate ramane legal si primar al Sibiului, pentru ca este stipulat in legea administratiei publice ca timp de sase luni este posibil acest lucru, a precizat, marti, deputatul FDGR, Ovidiu Gant. AGERPRES