Controlul cursurilor de apa a dus la sanctionarea mai multor primari galateni

Mai multi primari din judetul Galati au fost sanctionati in urma controalelor efectuate pe cursurile de apa. Purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Emanuela Turcu, a declarat ca, in perioada 15 februarie – 1 martie, mai multe comisii stabilite de prefectul Mihai Capra au avut misiunea de a verifica pe teren daca primarii si comitetele locale pentru situatii de urgenta din cele 64 de localitati ale judetului au efectuat lucrarile de salubrizare a cursurilor de apa din raza de competenta.
In urma acestor controale, 14 primari au fost sanctionati cu avertisment, pentru neindeplinirea obligatiilor ce le reveneau pentru indepartarea deseurilor si a materialului lemnos de pe malurile si din albiile cursurilor de apa din interiorul localitatilor, pentru salubrizarea sectiunilor de scurgere a apelor, aferente podurilor si podetelor, in scopul prevenirii producerii unor evenimente nedorite in cazul inundatiilor sau revarsarilor cursurilor de apa.

Localitatile in care au fost descoperite nereguli in privinta modului in care s-a realizat salubrizarea cursurilor de apa au fost Tulucesti, Piscu, Priponesti, Brahasesti, Movileni, Negrilesti, Beresti, Beresti-Meria, Barcea, Nicoresti, Liesti, Corni, Radesti si Namoloasa. Pe langa avertismentul primit ca sanctiune, primarii celor 14 localitati cu probleme in privinta salubrizarii cursurilor de apa au obligatia ca in termen de doua saptamani sa remedieze problemele semnalate de comisiile de control.

Controalele au fost efectuate din dispozitia prefectului de Galati, in baza planului Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, pentru prevenirea inundatiilor de primavara, generate de topirea zapezilor si de precipitatiile de sezon.