Contributia proprietarilor blocurilor reabilitate este de doar 8% la Bistrita

Bistritenii care vor dori sa isi reabiliteze termic blocurile vor plati doar 8% din totalul costurilor, nu 20%, cum este prevazut in proiectul guvernamental, restul sumei fiind suportat de catre primarie.

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca oamenii s-au plans ca au de platit prea mult pentru aceste lucrari, motiv pentru care a luat decizia ca aceasta contributie sa fie redusa cu 12%, restul sumei fiind suportat de bugetul local.

In plus, primarul spune ca exista semnale din partea firmelor de constructii ca acestea vor veni cu preturi mult scazute, fata de anii precedenti, pentru lucrarile pe care le vor efectua, ceea ce va face ca suma pe care o vor avea de platit cetatenii sa fie una cu adevarat accesibila. In programul de reabilitare termica sunt prinse 23 de blocuri din municipiul Bistrita, dar numai proprietarii a doua dintre acestea au deja pregatiti banii pentru demararea procedurii de licitatie, care va avea loc cel tarziu in 15 august.

Guvernul a alocat deja municipalitatii patru milioane lei in acest scop, bani care, daca cetatenii ar reusi sa isi stranga contributia, ar ajunge doar pentru jumatate din imobilele cuprinse in proiect, care insumeaza 840 de apartamente.