Contractul de închiriere a unui loc de parcare în sectorul 3 se prelungeşte automat prin achitarea taxei

Taxa pentru parcarea de reşedinţă poate fi achitată, în sectorul 3, în perioada ianuarie – martie, la sediile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, la agenţiile C.E.C, oficiile poştale, dar şi prin sistemul naţional www.ghişeul.ro, în primele zece zile ale acestui an încasându-se 400.000 de lei de la 6.000 de contribuabili care şi-au achitat această taxă.

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 3 remis miercuri, există aproximativ 80.000 de locuri de parcare în acest sector, dintre acestea circa 55.000 de locuri în parcările de reşedinţă, iar acestea din urmă se închiriază pe bază de contract cu valabilitate de un an calendaristic, cu drept de prelungire anuală prin achitarea taxei de parcare, în conformitate cu prevederile art. 3 din H.C.G.M.B. nr.124/2008.

Sursa citată precizează că locuitorii din acest sector nu trebuie să depună cereri pentru reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare, deoarece achitarea taxei este o măsură suficientă pentru păstrarea acestuia.

Excepţia de la această regulă o reprezintă persoanele care au modificări legate de autoturismul pentru care a fost închiriat locul de parcare (înstrăinare, modificare număr de înmatriculare), privind imobilul de domiciliu sau adresa de reşedinţă.

În cazul în care prin hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti valoarea acesteia va suferi modificări, persoanele care au achitat taxa de parcare vor putea achita diferenţa ulterior, fapt care nu va afecta valabilitatea contractului de închiriere aflat în derulare, se mai arată în comunicat. AGERPRES