Contract de peste 50 milioane lei, semnat de CJ Mureș pentru reabilitarea pistei Aeroportului Târgu Mureș

Un contract în valoare de peste 50 milioane de lei, pentru reabilitarea pistei Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș, a fost semnat pe 19 septembrie de președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, și administratorul PORR Construct SRL, Klaus Belckenwegner, la aproape 10 luni de la suspendarea curselor, din cauza problemelor la calea de rulare.

Asocierea PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL a câștigat licitația publică având ca obiect “RK suprafețe de mișcare și RESA (inclusiv instalații aferente)” la Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș, în urma ofertei depuse de societatea comercială în valoare de 53.535.999,28 lei (cu TVA inclus).

Conform documentației tehnice, lucrările care vor fi efectuate cuprind reparația pistei de decolare-aterizare, refacerea căii de rulare, racordarea căii de rulare la pistă, refacerea platformei de îmbarcare-debarcare, refacerea drumului platformă, lucrări de marcare a suprafețelor de mișcare, lucrări de canalizare pluvială, separator de hidrocarburi, lucrări de balizaj și instalații electrice, lucrări de terasamente.

Întrucât licitația care a avut loc la începutul acestei luni nu a fost contestată, contractul a fost semnat, iar lucrările trebuie efectuate în termen de 108 zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrării.

În data de 17 noiembrie 2016, conducerea Aeroportului “Transilvania” din Târgu Mureș a anunțat că singurul operator low-cost care folosea regulat acest aeroport a decis să își mute temporar toate cursele pe Aeroportul din Cluj-Napoca, la vremea respectivă însemnând 23 de sosiri săptămânale și 22 de plecări. Ulterior, compania aeriană a decis să nu mai revină la Târgu Mureș până când pista aeroportului nu va fi reabilitată.

Conducerea CJ Mureș a precizat că există deja o serie de operatori aerieni interesați de Aeroportul “Transilvania”. AGERPRES