Construirea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare va începe la primăvară

centura2.jpgMinisterul Transporturilor şi Infrastructurii a început actualizarea studiului pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare, urmând ca lucrările să demareze în primăvara anului viitor.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Satu Mare, reprezentanţii MTI au avut luni o întâlnire cu autorităţile judeţene discutând despre reactualizarea proiectului şi identificarea eventualelor probleme care ar putea să apară la punerea în aplicare a proiectului privind centura municipiului Satu Mare. CJ a întocmit studiul de fezabilitate în 2005 şi l-a predat Ministerului Transporturilor în cursul anului 2006, iar de atunci proiectul a stagnat.

“În cel mai scurt timp, urmează să se liciteze proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor. Demarează, de asemenea, lucrările de expropriere, urmând ca în această iarnă să fie gata toate proiectele tehnice pentru ca în primavară să înceapă lucrările. Centura de ocolire a oraşului presupune şi al treilea pod peste Şomes şi două pasaje peste calea ferată”, arată sursa citată.
Preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, a precizat că centura de ocolire se află pe lista investiţiilor Guvernului Ponta.

“Este foarte important să se finalizeze cât mai repede şi al treilea pod pentru a putea devia traficul greu din municipiul Satu Mare. Astfel se poate colecta tot traficul greu pentru a scăpa sătmărenii de această problemă. Ministerul Transporturilor şi al Infrastructurii şi Guvernul Ponta au repus pe lista investiţiilor drumul expres Satu Mare – Baia Mare pentru că centura de ocolire a oraşului din nodul rutier de la Botiz se continuă cu drumul expres”, a precizat Adrian Ştef.

Centura de ocolire, conform studiului de fezabilitate, presupune ocolirea oraşului de la Aeroportul Internaţional Satu Mare, cu al treilea pod peste Someş în zona Hotelului Dana, drumul Careiului şi intersecţia cu drumurile judeţene Satu Mare – Lazuri, Satu Mare – Micula, Satu Mare – Botiz de unde porneşte drumul expres. AGERPRES