Consiliul Local Satu Mare a aprobat achiziţionarea a 20 de autobuze hibrid, din fonduri UE

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa extraordinară de pe 8 august studiul de oportunitate care prevede achiziţia a 20 de autobuze hibrid noi, din fonduri europene.

Studiul pentru proiectul “Creşterea eficienţei transportului public urban de călători prin achiziţionarea unor autobuze hibride şi asigurarea infrastructurii suport” a fost votat în unanimitate de către consilieri.

“Am câştigat un proiect privind achiziţionarea de autobuze hibride din fonduri europene. Vom împrospăta astfel parcul auto de autobuze din Satu Mare, dar mai ales vom creşte confortul pentru călători şi vom îmbunătăţi eficienţa transportului public în municipiu”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Proiectul prevede achiziţionarea a 15 autobuze hibrid medii cu trei uşi şi 90 de locuri şi a cinci autobuze hibrid articulate cu patru uşi şi 140 de locuri.

Municipiul Satu Mare a câştigat pe Axa 4 din Programul Operaţional Regional 2014-2020 un proiect în valoare de 26,9 milioane euro, care cuprinde şi achiziţia de autobuze. AGERPRES