Consiliul Local Craiova a transferat către ANL cartierul de locuinţe început de firma chineză Shandong

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunţat că municipalitatea a finalizat procedurile de transmitere către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a terenurilor şi a structurilor existente destinate construirii de locuinţe proprietate personală cu caracter ipotecar din cartierul început în urmă cu mai bine de trei ani de firma chineză Shandong Ningjian Construction, dar la care aceasta a renunţat anul trecut din lipsă de fonduri.

“Am semnat împreună cu directorul ANL, Andrei Cosmin Ţurcanu, contractul de predare către ANL a terenului şi construcţiilor din strada Caracal unde se va construi cartierul de locuinţe (fostul cartier chinezesc). Astfel, toate procedurile pentru continuarea construirii acestor locuinţe au fost îndeplinite”, a spus Genoiu.

Acesta a precizat că persoanele interesate de achiziţionare unei locuinţe în acest cartier pot începe să facă demersurile necesare contractării de apartamente. Potrivit primarului Craiovei, municipalitatea a început înştiinţarea celor aproximativ 2000 de persoane care se înscriseseră pe liste pentru cumpărarea unei locuinţe în “cartierul chinezesc” care erau preconizate a se vinde la circa 400 euro/metru pătrat.

“Persoanele sunt înştiinţate că trebuie să se înscrie pe site-ul ANL. Sunt două tipuri de cereri: unele pentru angajaţii MApN, pentru că prin hotărârea de Guvern prin care am preluat terenul de la acest minister este prevăzut ca primele 200 de locuinţe să fie pentru personalul MApN şi una pentru celelalte persoane. Am convenit cu ANL ca toată informarea persoanelor care doresc reînscrierea sau înscrierea pentru aceste locuinţe să fie susţinută de către Primăria Craiova”, a declarat Mihai Genoiu.

Consiliul Local Craiova a votat în luna martie transferarea către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a cartierului de locuinţe început de firma chineză Shandong Ningjian Construction şi, potrivit proiectului de hotărâre, ANL va realiza 1819 apartamente, prin programul de construcţii locuinţe proprietate personală cu credit ipotecar, cu regim de înălţime P + 10 E pe terenul de 67511,00 mp, situat în Craiova, str. Caracal, nr. 132, preluat de la Ministerul Apărării Naţionale, care îi va fi transferat în folosinţă gratuită pe durata construcţiei locuinţelor până la predarea acestora către beneficiarii de credit, inclusiv lucrările începute de firma chineză.

De asemenea, municipiul Craiova se obligă să aloce de la bugetul local sumele necesare pentru executarea lucrărilor privind utilităţile aferente construcţiei, precum şi pentru sistematizare verticală. AGERPRES