Consiliul Local al municipiului Orşova este la un pas de dizolvare

orsova_cons_local.jpgConsiliul Local al municipiului Orşova se află în situaţia de a fi dizolvat din cauza neadoptării nici unei hotărâri în ultimele trei şedinţe ordinare consecutive, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea. Potrivit sursei citate, a fost sesizată instanţa de contencios-administrativ a Tribunalului Judeţean Mehedinţi, care va pronunţa o hotărâre prin care să se constate dizolvarea de drept a Consiliului Local al municipiului Orşova.

“Consilierii nu se mai pot întruni pentru adoptarea de proiecte, deoarece potrivit legii în cazul în care instanţa va dispune dizolvarea CL al municipiului Orşova, absolut toate actele vor fi nule de drept, considerându-se că acestea au fost emise de către persoane care nu au calitate. Practic, CL al municipiului Orşova şi-a încetat funcţionarea. Hotărârea magistraţilor va fi definitivă şi se va comunica Prefecturii Mehedinţi”, a precizat Drăghiea.

În context, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că până la constituirea noului consiliu local, primarul sau, în absenţa acestuia, secretarul unităţii administrative-teritoriale va rezolva problemele curente ale municipiului, potrivit competenţelor şi atribuţiilor cu care au fost investiţi. AGERPRES