Consiliul Judeţean Maramureş privatizează Societatea de Drumuri şi Poduri Baia Mare

man_mircea.jpgConsiliul Judeţean Maramureş a decis să privatizeze Societatea Judeţeană de Drumuri şi Poduri, după ce o firma specializată a evaluat societatea la 3,2 milioane de euro. Operaţiunea de privatizarea a societăţii va demara imediat ce comisia internă va lansa pe piaţă elementele necesare despre firmă şi data organizării licitaţiei.

“Operaţiunea de privatizare va fi coordonată de o comisie, pe materialul însuşit deja de serviciile noastre, să discute forma de privatizare. Dacă vom reuşi să privatizăm societatea cât încă mai este atractivă, vom face ceva bine pentru Consiliul Judeţean. Societatea merge prost, nu are lucrări şi, dacă o vom lăsa să închidă iarna şi să nu aibă contracte pentru anul viitor, va fi foarte greu sa găsim o forma de privatizare”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Maramureş Mircea Man.

Directorul Direcţiei Planificare Teritorială, Urbanism din cadrul CJ Maramureş, Vasile Şpan, a spus că, în conformitate cu raportul de evaluare întocmit de firma Appraisal Valuation, “valoarea estimată a societăţii Drumuri-Poduri este de circa 14 milioane de lei, echivalentul a 3,2 milioane de euro”. Societatea Judeţeană de Drumuri şi Poduri se află în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş şi se ocupă de întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale având peste 200 de salariaţi. AGERPRES