Consiliul Județean Iași va reabilita clădirea ambulatoriului de obstetrică ”Cuza Vodă”

iasi_maternitate_cuzavoda.jpgAmbulatoriul de Specialitate Obstetrică şi Ginecologie “Cuza Vodă” din Iaşi, al cărui imobil este considerat a fi monument istoric, va fi reconsolidat şi modernizat, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

Potrivit acestuia, prin reabilitarea Corpului de Clădire C8 se redă funcţionalitatea şi se modernizează clădirea conform normelor de performanţă prevăzute de legislaţia specifică şi i se redă stilul specific al începutului de secol XX, pentru a se încadra în mod corespunzător valorii de patrimoniu pe care o are complexul de clădiri Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Cuza Vodă” şi funcţiunii propuse.

Firma care va realiza lucrările este SC Conest SA Iaşi, oferta câştigătoare fiind de 3,2 milioane de lei, fără TVA, iar durata lucrărilor de maxim 20 de luni.

“Valoarea totală a proiectului este de aproape 8,9 milioane lei, din care aproape 7 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile. Acesta va îmbunătăţi accesul femeilor şi nou-născuţilor din întreaga Regiune de Nord-Est la servicii medicale de calitate”, a afirmat Crenguţa Manuela Lungu, managerul proiectului.

Consiliul Judeţean Iaşi a mai finalizat reabilitarea ambulatoriului fostului Spital de Urgenţe, actualmente Secţia externă a Spitalului “Sf. Spiridon”, iar pentru următorii ani mai sunt avute în vedere ambulatoriile de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Pentru cele trei ambulatorii care mai urmează a intra în lucrări, Consiliul Judeţean Iaşi a câştigat o finanţare europeană de aproape 20 milioane de lei. Inclusiv cu partea de cofinanţare suma totală a celor trei proiecte este de aproape 7 milioane de euro, a precizat preşedintele CJ, Cristian Adomniţei.

Pe lângă ambulatoriile menţionate, Consiliul Judeţean Iaşi a mai demarat şi proiectele de reabilitare a Spitalului de Copii “Sf. Maria” şi a Spitalului de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu”. “În următorii ani am în vedere reparaţii capitale la toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. În acest sens, absorbţia fondurilor europene de către Consiliul Judeţean Iaşi pentru a duce la îndeplinire acest deziderat va fi un obiectiv de căpătâi în exerciţiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020”, a mai afirmat preşedintele CJ Iaşi. AGERPRES