Consilierii PSD din Primaria Capitalei se opun introducerii buvinietei

Consilierii organizatiei Bucuresti a Partidului Social Democrat au anuntat ca se vor opune introducerii taxei de buvinieta pentru soferi.
In opinia PSD Bucuresti, o noua taxa este inoportuna pentru simplul motiv ca bucurestenii nu beneficiaza de facilitatile de care se bucura locuitorii altor capitale europene. “Administratia Videanu continua bataia de joc la adresa bucurestenilor inventand o noua taxa ce se va numi buvinieta. Conform acesteia, soferii care vor trece cu masinile prin centrul Capitalei vor plati o taxa, banii astfel colectati urmand a fi folositi, chipurile, la refacerea infrastructurii rutiere”, se arata in comunicatul PSD Bucuresti.

Potrivit consilierilor social-democrati, banii necesari refacerii infrastructurii rutiere exista deja la Primaria Capitalei, creditele externe ce nu sunt inca folosite putand acoperi un asemenea proiect.

Pe de alta parte, PSD Bucuresti considera ca directorii municipalitatii, functionari angajati in cadrul administratiei publice locale, ar trebui sa fie mult mai preocupati in a gasi modalitati eficiente de cheltuire a banilor deja existenti pe proiecte care sa fie in folosul cetatenilor, in loc sa vina cu propuneri aberante de introducere a unor alte taxe. Motivele invocate ca argument in favoarea introducerii acestei noi taxe, fluidizarea traficului si reducerea poluarii in zona centrala, nu se vor rezolva decat prin proiecte serioase care sa aiba la baza studii de trafic sau de impact asupra mediului, conchide comunicatul PSD Bucuresti.